Perfil


Foto perfil

 

En Salvador Domènech i Domènech va néixer l’any 1955 a Barcelona. Del que està més agraït als seus pares, Maria i Jaume (d’origen humil), és dels valors humanistes rebuts a la llar; també que li proporcionessin uns estudis primaris i secundaris als Maristes del Passeig de Sant Joan de Barcelona, sobretot perquè no va haver d’aixecar mai el braç ni cantar himnes feixistes. Allò que més recorda de la seva infantesa són els estius a Reus i a Vilanova de Prades, poble natal de la seva mare, i jugar als carrers de la dreta de l’Eixample.

Després va entrar i llicenciar-se a la Universitat de Barcelona (UB) com a pedagog. El desembre del 1993 va obtenir el títol de doctor en Pedagogia amb Cum Laude. L’any 1995, amb d’altres companys i companyes de feina, va realitzar un Màster en Psicopedagogia per la U.B.

Ha treballat durant una trentena d’anys, com a psicopedagog, a l’EAP (Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica) de Sabadell, gaudint de treballar en xarxa per tal de millorar la qualitat educativa dels centres públics i concertats, ajudant a l’alumnat, professorat i famílies. Durant el període d’assessor i orientador psicopedagògic, en Salvador també ha realitzat, amb satisfacció, una continuada tasca de formador d’estudiants i doctorands universitaris, així com de docents d’Aules d’Educació Especial.

Des de la seva època d’universitari ha realitzat recerca històrica sobre institucions escolars i culturals i personalitats relacionades amb el món de l’educació a casa nostra. S’ha especialitzat en el període històric del primer terç del segle passat, sobretot en la dècada dels anys trenta. Ha realitzat nombrosos articles en revistes com Escola CatalanaGuixPerspectiva EscolarL’AvençRevista Catalana de Pedagogia i Sàpiens, entre d’altres. 

Ha escrit una quinzena de llibres en col·laboració i en solitari.

Pel que fa a nivell personal, en Salvador té tres filles. La més gran és l’Ona (nascuda l’any 1985) que com al seu pare li agrada molt escriure, després hi ha la Marina (nascuda l’any 1992) que d’ell n’ha tret la tendresa i el somriure i, finalment, la Mar (nascuda l’any 1998) que n’ha après la broma i la rialla. La residència familiar la tenen a Sant Quirze del Vallès.

D’aficions en Salvador en té moltes i de molt variades. La natura l’apassiona, sobretot el contacte directe, fent-hi llargues caminades per tal de conèixer racons interessants del nostre país. Esmerça temps a tenir cura dels seus arbres i arbustos. Li agrada el bon cinema i el teatre en català de qualitat. En Salvador és una persona amb sentit de l’humor i gran conversador.

Entre d’altres, és membre de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana (filial de l’IEC), del Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès (GIHSQ), de Plataforma per la Llengua, d’Òmnium Cultural, Amics de la Bressola…

Ha estat molt orgullós de formar part, des dels seus inicis, de l’Associació d’Amics de l’Institut-Escola i l’Associació d’Exalumnes i Amics del Patronat..

Ona, Marina i Mar

La creació d’aquesta web és en motiu del cinquantè aniversari del Salvador.